Dušeku od lateksa, kao i svim penastim dušecima neophodna je čvrsta podloga u kombinaciji sa stalnim protokom vazduha. Latoflex letvice su savršena osnova koja će obezbediti stabilnost i dobru provetrenost lateks dušeka, zaštiti ga od deformisanja i vlage.

Latoflex letvice su najbolja potpora

Odvojili ste vreme i novac da odaberete najbolji dušek. Odvojite i malo vremena da odaberete osnovu koja će obezbediti optimalnu sredinu za vaš dušek od lateksa ili memorijske pene. Ako dobro negujete svoj dušek, on će se pobrinuti za vaše telo i obezbediti kvalitetan san u godinama koje dolaze.

Dušecima od lateks i memorijske pene nedostaje unutrašnja tvrdoća koju imaju tradicionalni dušeci sa unutrašnjim oprugama, ali je upravo to karakteristika koja dušeke od lateksa čini toliko udobnim. Latoflex letvice su dizajnirane za postavljanje ispod dušeka od pene kako bi pružili tu dodatnu potporu.

U uputstvima za upotrebu i garanciji proizvođača dušeka od penastih materijala ne preporučuje se postavljanje na uniformim površinama kao što je šper-ploča. Razlog tome je što dušek na takvim površinama ne može da “diše”. To može izazvati zadržavanje vlage i  stvaranja buđi. Takođe se ne preporučuje postavljanje dušeka na metalnim ramovima i letvicama koje imaju širok razmak između sebe. Penasti dušeci (posebno oni od 100% lateksa) su teški, što vrši veliki pritisak na osnovu i dovodi do deformacije i oštećenja dušeka. Osnova kreveta treba da bude dovoljno stabilna da bi podnela kako težinu samog dušeka, tako i ljudi koji na njemu spavaju.

U poređenju sa standardnim osnovama sa oprugama ili od pločastih materijala, otvoreni dizajn latoflex osnove omogućava važnu cirkulaciju vazduha ispod kreveta. Na taj način se stvara suva i zdrava klima za spavanje.

Tako će se vaš krevet izboriti protiv nepoželjnih gostiju poput buđi, plesni, prašine i grinja koje utiču na disanje i doprinose alergijama.

Neophodan izum za dobar san 

Muškarci i žene imaju različite potrebe za podrškom i ublažavanjem pritiska tela za vreme sna. To je jedan od razloga zašto je stara tehnologija metalnih opruga morala da se zameni unapređenom verzijom.

Sistem elastičnih drvenih letvica nastao je u Nemačkoj 1957. godine kao odgovor na naučna istraživanja položaja tela tokom spavanja. Još jedan od razloga, koji su doprineli razvoju i popularizovanju ovakvog izuma bila je pojava inovativnih penastih materijala u sastavu samih dušeka.

Danas se sistemi elastičnih drvenih letvica koriste u preko 70% kreveta u Evropi. Njihova izuzetna popularnost se duguje tome, što pružaju ciljanu podršku određenim delovima tela. Omogućavaju pružanje podrške i rasterećenje pritiska koju vrše različite težine i oblici tela muškaraca i žena.

Osim toga, kod unapređenih modela, određeni delovi samog sistema (obično u lumbalnom delu) mogu se dodatno podesiti kako bi se prilagodile promenljivim potrebama tela ili preferencijama udobnosti.

latoflex letvice sa podesavanjem u lumbalnom delu

Konstrukcija latoflex letvica 

Latoflex osnova koju mi preporučujemo pruža više od same podrške dušeku. Dizajnirana je da podrži i vaše telo na najbolji mogući način. Latoflex letvice iz naše ponude su konstruisane u sistemu, koji se karakteriše velikim brojem višeslojno furniranih elastičnih letvica – čak 28. 

Letvice su postavljene u paru u džepove (amortizere), odnosno nosače letvica. Prednost ovakvih amortizera je sposobnost apsorpcije vertikalnih i aksijalnih pokreta uz održavanje stabilnosti i tihog rada tokom cele noći.

Same drvene letvice za krevet su napravljene od nekoliko slojeva bukovog drveta, organizovanih u jednom smeru radi postizanja veće čvrstoće i elastičnosti. 

Ortopedska prednost se sastoji u sistemu dvostrukih lamela u sredini, koji reguliše stepen propadanja tela i tvrdoću. Za dušeke širine 140 cm i više se stavljaju dva rama letvica za obe osobe kojima je krevet predvidjen. Način na koji se naše Latoflex letvice prave je takav da se spoj između dva rama letvica ne oseća na bračnim krevetima.

Ovako dizajniran sistem nudi idealan protok vazduha kroz proreze osnove, tako da unutrašnji materijal od lateksa može da diše. Dobra ventilacija obezbeđuje isparavanje vlage i neprijatnih mirisa i duži vek trajanja dušeka. Time pomažete dušeku da traje i do 10 godina nakon isteka garancije.

Zahvaljujući ovakvoj kombinaciji kvalitetnih amortizera i letvica od prirodnog materijala, latoflex podloga daje potporu telu gde mu je najpotrebnije. Obezbeđuje veću udobnost, dodatnu fleksibilnost i ergonomski položaj tela tokom sna, omogućavajući jednaku raspodelu težine i na taj način obezbeđujući optimalan položaj pri spavanju. Kada je telo tokom cele noći pravilno podržano, dišemo dublje čime povećavamo unos kiseonika, što rezultira dubljim snom, a ujutru se budimo bez bolova, potpuno oporavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi vam pružio bolje iskustvo pregledanja. Pregledanjem ovog veb sajta, slažete se sa našim korišćenjem kolačića.